Ik zie, ik zie, wat jij niet zag…

Oké Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is...

Daar!

Waar?

Daar!

Klaar voor de start? Af! Daar gaan we, op de fiets, over wegen, zebrapaden en gevaarlijke kruispunten! Onderweg maak je kennis met swingende leeftijdsgenoten, enthousiaste quizmasters en een deskundig BN’er. Wat we allemaal te zien gaan krijgen, is iedere keer weer een verrassing!

Zo gaan we op reis, we maken een zoektocht. Op zoek naar je verhaal. Je eigen verkeersverhaal.

Ik zie, ik zie wat jij niet zag' is een theatraal verkeerseducatieproject voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs.

'Ik zie, ik zie wat jij niet zag…' is een enerverende en energieke theatervoorstelling welke goed aansluit op de belevingswereld van de leerlingen: dialogen en monologen worden afgewisseld met muziek, beweging, dans en verschillende scènes die herkenbare verkeers-thematiek behandelen. In deze interactieve theatervoorstellingen vertellen we verschillende verkeersverhalen, waarbij het gedrag van de leerlingen in het verkeer centraal staat en theatraal onder de aandacht wordt gebracht. We dagen de leerlingen uit zelf op zoek te gaan naar hun eigen verkeersverhaal, om ze van daaruit te bepalen bij hun eigen gedrag in het verkeer.

In het kader van verkeerseducatie worden deze voorstellingen in verschillende provincies uitgevoerd. Bij de voorstelling wordt lesmateriaal aangeboden. Hierdoor kunnen de leerlingen worden voorbereid op de voorstelling en het thema ‘verkeer’. Ook kan het lesmateriaal als verwerking gebruikt worden na de voorstelling.

Klik hier om het promotiefilmpje te bekijken

Dit project is opgenomen in de CROW toolkit. Klik hier om het project in de toolkit te bekijken. https://youtu.be/8DEBFEEsPgA