De verkeersfabriek.

Suze en Tijs slenteren over het oude fabrieksterrein van hun opa. Hij was eigenaar van verschillende fabrieken en vertelde altijd heel veel verhalen over belangrijke mannen die bij hem op bezoek kwamen. Mensen die iets te betekenen hadden voor de maatschappij. Suze en Tijs begrepen maar weinig van die belangrijke mensen, maar oude fabriekspanden vinden ze wel interessant.

Ze mochten er alleen nooit rondlopen " Te gevaarlijk" en "Kinderen hebben daar niets te zoeken."

Op een late middag gaan Suze en Tijs toch op ontdekkingstocht op het oude, verlaten fabrieksterrein. Wat zal er allemaal te vinden zijn in die verlaten panden! Misschien wel een schat? Ze komen terecht in de oude verkeersfabriek en ontdekken een oude kast waar ze kennis maken met William Phelps Eno, de bedenker van verkeersregels. William was nogal van de regeltjes. Tijs is alles behalve van de regeltjes en vindt alle regels maar stom. Wanneer ze besluiten weer terug te lopen naar opa's huis, blijken ze niet zomaar de fabriek te kunnen verlaten. De deur gaat niet open. Hij zit op slot. Ze gaan op zoek naar de sleutel in de grote oude kast. Er wil 1 kastje open. En daarin zit een brief met de boodschap dat ze het pand alleen kunnen verlaten als ze zich aan de regels houden.

Een spel vol verkeersregels volgt, waar ook het publiek de handen uit de mouwen moet steken. Een avontuur door de geheimzinnige kast, de geschiedenis van de verkeersregels en hun eigen verkeersgedrag volgt. Zullen ze de verkeersfabriek ooit nog verlaten?

De Verkeersfabriek is een interactieve, spannende, humoristische en dynamische voorstelling die het jonge publiek meeneemt in de wereld van de verkeersregels. Door een spannende verhaallijn en middels verwerkingsopdrachten wordt op een theatrale manier kennis gemaakt met de leerdoelen. Het project is ontwikkeld voor groep 5 en 6 van de basisschool en wordt in het najaar van 2024 ter toetsing aangeboden aan het CROW.